28-годишният мъж държал с цел разпространение 400 грама метамфетамин и 5

...
28-годишният мъж държал с цел разпространение 400 грама метамфетамин и 5
Коментари Харесай

Задържаният за наркотиците в село Копривец остава в ареста

28-годишният мъж държал за разпространяване 400 грама метамфетамин и 5 кг марихуана

Окръжен съд – Русе взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ във връзка с 28-годишния Д. Д., притеглен като обвинен по две обвинявания, свързани с опиати.

Първото е за това, че на 17.09.2022г. в село Копривец и в град Русе без съответно позволение държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции: 400 грама метамфетамин и към 5 кг марихуана.

Второто повдигнато против Д. Д. обвиняване е за това, че засял и отглеждал 19 броя растения от рода на конопа - марихуана, в нарушаване на откритите в Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите правила.

Защитата изиска по-лека мярка за неотклонение с претекста, че младият мъж е неосъждан, работи на непрекъснат трудов контракт и живее с приятелката си на фамилни начала. Според прокуратурата, единствено „ задържане под стража “ ще обезпечи обективното осъществяване на разпитите на очевидците и ще лиши обвинения от опцията да им въздейства незаконно.

Окръжен съд – Русе счете, че от събраните доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Д. Д. е причинител на закононарушенията, в които е упрекнат. Безспорно, следствието е в началната си фаза и следва установяването на всички обстоятелства, както и на лицата, от които обвиненият е закупувал наркотичните субстанции и на които ги е продавал, предвид на което би могъл да им влияе. Според съда е налице и действителна заплаха Д. Д. да се укрие, с цел да избегне наказателната отговорност за закононарушенията, в които е упрекнат или да извърши други такива. Посочените от отбраната условия не са с такава тежест, които опълчени на тежестта на обвиняването и доказателствата по делото, да стимулират съда да дефинира по-лека мярка за неотклонение. Още повече, че закононарушенията са осъществени през интервала, през който Д. Д. е работел и живеел с приятелката си, само че това не го е възпряло.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета във връзка с Д. Д. мярка за неотклонение „ задържане под стража “ може да бъде обжалвано или протестирано в тридневен период.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР